Detoxfotbad

Detoxfotbad

detox

I den värld vi lever i används mycket kemikalier. Våra grödor besprutas och gödslas med konstgödsel. I maten vi köper finns det ett otal tillsatser, så som konserveringsmedel, stabiliseringsmedel och smaktillsatser. Lägger vi till alla hygienprodukter och kläder med en massa kemikalier i, så blir det stora mängder vi tillför. Konstgjorda ämnen som gör att vår kropp får extra arbete. Allt det här ska lever, njurar, mjälte, tarm mm klara av att arbete med och ta bort. Ytterliggare en viktig komponent i samanhanget är stress, som också skapar slaggprodukter i vår kropp. Till slut blir arbetet övermäktigt för kroppen och vi börjar samla på hög. Dessa slaggprodukter förvaras i bindväv och fettväv. Detta kan leda till sjukdomar och ohälsa. Genom regelbunden avgiftning (detox) hjälper du din kropp att fungera bättre. Detta kan göras på flera olika sätt. Detoxfotbad är ett av dem.
Vad är det då som händer när man stoppar ner fötterna i fotbadet? Jo, med hjälp av salt och en spole i vattnet uppstår processen. Genom fötternas många porer startar en vandring av positiva och negativa joner som ger en utrensande effekt på kroppen. Likväl som vi kan ta upp läkemedel via huden, kan vi avge slaggprodukter via huden. Behandlingen ger ökad syreförsörjning med bättre fungerande organ, bättre immunförsvar, förbättrad blodcirkulation samt i många fall lindring av muskelsmärta och ledbesvär.

Beroende på hur belastad kroppen är, sitter man kortare eller längre tid med fötterna i baljan. En behandling varar maximalt 30 min/gång. Oftast sitter man endast 15 minuter första gången, för att se hur mycket kroppen reagerar. För att få ett bra resultat rekommenderas behandling 1 gång/vecka i 8 veckor.