Om mig

Min resa

_DSC5211Min resa in i den alternativmedicinska världen började den 18 juni 2002. Det var min första sjukskrivningsdag, för det som senare kallades utbrändhet. Här förändrades mitt liv totalt. För att göra en lång historia kort, så var det detta som hände:

Jag har arbetat som sjusköterska på akutmottagning, narkossjuksköterska, ambulanssköterska och vårdlärare i många år. Min tilltro till alternativmedicin har alltid varit mycket liten. ”Humbug, inbillning och placeboeffekt” var min åsikt. Tänkte aldrig på att detta har använts i 1000-tals år i andra länder.

När jag blev sjuk visste inte min läkare hur han skulle hjälpa mig att bli frisk. Jag var så trött så jag sov 12 timmar/natt och dessutom middagslur på 1-3 timmar. Tog jag en promenad runt kvarteret, sov jag ännu mer i flera dagar. Efter 6 månaders sjukskrivning var jag som sämst. Låg apatisk och deprimerad på soffan och orkade inte göra någonting. Hade dessutom så ont i kroppen så jag knappt kunde gå. Då kände jag att nu måste jag göra något radikalt!!! Ville inte tillbringa resten av mitt liv på detta sätt. Jag började leta alternativa behandlingsmetoder. Med tips från en vän kom jag till en osteopat. Hon började låsa upp mina muskler och jag kände att det hände en massa i min kropp. Det var här som jag fick en första insikt att kropp och själ sitter ihop mycket, mycket mer än jag tidigare insett (trots att jag har den utbildning jag har). Jag gick under en lång tid på behandling hos min osteopat och sen blev det zonterapi, aromaterapi, kosttillskott och bergsmeditation. Successivt har jag blivit bättre och bättre i kroppen.

Det var efter detta som jag insåg, att det var det här jag ville hålla på med resten av mitt liv. Jag gick en utbildning till zonterapeut på Axelssons i Stockholm. Senare har jag fyllt på min utbildning med öronakupunktur, ortobionomi och nu senast med Kairon Reflexologiutbildning. Jag har lärt mig mycket under dessa år, bl.a att både den alternativa och den vanliga medicinen behövs. Det viktigaste är att ha en helhetssyn på människan.

Om du vill göra samma kullerbytta som jag gjort, så är du välkommen, och jag ska göra mitt bästa för att guida dig.
Ingrid