Ortobionomi

Ortobionomi

blomma1Den mjuka behandlingsformen där leden leder dig rätt!

OrtoBioNomi-tekniken kommer från osteopatiska läran. Lawrens H. Jones är en amerikansk osteopat och grundare av metoden 1963. Denna metod kallas även ”strain and counter strain”

OrtoBioNomi är en mjuk, effektiv och smärtfri behandlingsform. Ordet betyder läran om den rätta rörelsen. Fördelen med denna metod är att kunden inte behöver oroa sig för snabba ryck och överraskande knycker eller smärta under behandlingen. Terapeuten använder sig av mjuka, lätta tryck och rörelser för att lösa upp muskelspänningar.

När man arbetar med en led som är skadad, smärtande eller stel, använder man den rörelseriktning som muskeln och leden accepterar. Kroppen är så intelligent att den talar om åt vilket håll den skadade leden och muskeln kan behandlas. Detta innebär att det inte ska göra ont. Smärtar det i ett läge och det finns motstånd, söker vi istället ett smärtfritt och använder oss av detta läge i behandlingen.

Indirekt arbetar man då också med ”inre” spänningar orsakade av stress, som ofta ger smärta i muskler och trötthet i kroppen.

Den här behandlingen ges i liggande läge med tunn klädsel. Även denna behandling kan kombineras med öronakupunktur.