Öronakupunktur

Öronakupunktur

treatment

Öronakupunktur bygger på samma principer som zonterapi, där punkter och zoner i örat återspeglar kroppens alla organ och kroppsdelar.
Öronakupunktur är en gammal behandlingsmetod, som fick ett uppsving på 1960-talet, när den franska neurologen Paul Nogier började använda sig av denna. Genom sin forskning upptäckte Nogier att nerverna i örat har en direkt koppling till hjärnstammen och hjärnan. Han upptäckte också att stimulering av dessa nerver gav reaktioner i det centrala nervsystemet och vidare ut i kroppen.

Öronakupunktur kan göras med två olika metoder. Antingen använder man nålar som sitter i ca 30 minuter eller så tejpar man fast kulor alt. små nålar som sitter kvar upp till 1 vecka. Det går också att kombinera dessa två metoder. Öronakupunktur kan användas både vid akuta och kroniska tillstånd, samt vid smärttillstånd. Några exempel är: allergi, beroendesjukdomar (NADA-program), hormonobalanser, matsmältningsproblem, avstressande mm. Man kan ge öronakupunktur både som enskild behandling och i kombination med andra. Jag kombinerar ofta strykningsterapi och zonterapi med denna behandling.